Hos Frokostkonsulenten er det vigtigt for os at gøre hvad vi kan, for at mindske vores aftryk på naturen. En af de store syndere når det kommer til at trække på jordens ressourcer, er vores fødevareproduktion, som udleder rigtig meget CO2. Det vil vi gerne være med til at gøre noget ved! Vi ved dog også hvor vigtigt det er at økonomien hænger sammen. Derfor er vi mange der er gået sammen om at gøre lidt.

Sammen med vores partner EatCO2, betaler I, som udgangspunkt, et symbolsk tillæg pr. kuvert, som går direkte til at plante træer i Danmark og Latinamerika. Træer som er udvalgt for deres evne til at absorbere mest muligt CO2. Lad os sikre at I kan få markedets eneste frokostordning, som efterlader luften renere, jo mere I spiser.

Vi samarbejder med

 Daka ReFood

Daka ReFood er for jer der vil bekæmpe madspild sammen med Frokostkonsulenten. Daka ReFood kan levere nogle rene spande til jer, som de kommer og tømmer for madaffald i et fast interval, som I aftaler sammen. Madaffald som laves om til biogas.

Læs mere om ReFood

KlimaPositiv™ frokostordning, kan man det?

For mange danskere er det en naturlig del af dagligdagen at tænke klimaet ind i spisevanerne. Men hvad er egentlig det bedste at gøre, hvis du gerne vil have en positiv påvirkning på klimaet?

Skal man droppe fredags-tarteletter og kødpålæg til fordel for råkost, linsebøffer og hummus?

Vi samarbejder med firmaet EatCO2, som har udviklet en metode, der gør det muligt at nyde en KlimaPositiv frokost, uden at du behøver at gå på kompromis med menuen.

Ved at lægge et lille symbolsk ekstra beløb til hvert måltid bliver din frokostordning gjort KlimaPositiv. På den måde gør du noget godt for klimaet, styrker din bæredygtige profil, og bliver en mere attraktiv samarbejdspartner og arbejdsplads.

Projektet bag klimakompensationen bygger på en undervisningsmetode der drejer sig om at vise lokale landmænd i Syd – og Mellemamerika, hvordan de øger deres landbrugsindtægter, ved at plante skov på underudnyttede områder af deres jord, hvilket de bliver honoreret for.

Landmændene bliver løbende betalt for deres medvirken, over en periode på 10 år, i forhold til skovens vækst resultater. Jo bedre træerne vokser, desto mere CO2 optager de, hvilket resulterer i større indtægter for landmanden.

Projektet er valideret af organisationen Plan Vivo som er verdens ældste frivillige CO2 standard

Plan Vivo arbejder udelukkende med skovplantningsprojekter, på en måde der tilgodeser den enkelte landmands egne behov og prioriteter.

Mange landmænd i Syd- og Mellemamerika står overfor udfordrende miljøproblemer, som tørke eller oversvømmelser, der gør det svære og svære for at tjene penge. Problemet skyldes hovedsageligt at landbrugsjorden løbende bliver udpint grundet mangel på “knowhow”.

Det er her Plan Vivo spiller en vigtig rolle, fordi deres metoder ikke alene styrker den lokale økonomi nu, men også viser landmændene hvordan de beskytter og vedligeholder landbrugsjorden på lang sigt.

Med kaffe fra Slow Forest Coffee, gør du både en forskel for jeres CSR og for de kaffebønder i Laos, som producerer jeres kaffe. Slow er et dansk selskab, som har skåret alle mellemled væk, og handler direkte med kaffebonden, så I kan få den bedste kaffe, og bonden kan tjene en rimelig løn. Ved at købe kaffe fra Slow, og informere Slow om at I er kunde hos Frokostkonsulenten, vil Slow tage 6% af den omsætning I lægger hos dem, som normalt ville gå til Frokostkonsulenten, og sende direkte ned til kaffebønderne. Dermed kan I være med til at gøre en endnu større forskel.

Interesseret?

Skal vi skabe et samarbejde? Så kontakt os gerne.

Kontakt frokostkonsulenten her
KONTAKT OS HER